A Kossuth Lajos Általános Iskola rendszeres ellenőrzése problémákat tárt fel az épület régi szárnyában található légópince támasztékaiban. A Tankerület emiatt az épületrészről részletes statikai vizsgálatot kért, amely kimutatta, hogy a támasztékok elhasználódtak, mielőbbi cserére szorulnak. A Városvezetés és a Tankerület úgy döntött, hogy az eredetileg nyári szünetre tervezett munkálatokat haladéktalanul végrehajtja. A gyermekek biztonságának garantálása, az oktatás folytonosságának lehetőségek szerinti megőrzése és az épület további károsodásának megelőzése indokolják az azonnali intézkedést, amely a következőket tartalmazza:

  • A régi iskolaépület érintett szárnya teljesen lezárásra kerül a munkálatok idejére. A szakértői vélemény ugyan nem írja elő a teljes lezárást, de a Városvezetés, a Tankerület és az iskolavezetés semmilyen kockázatnak nem hajlandó kitenni a gyermekeket, így az érintett épületrész mielőbb teljes kiürítésre kerül.
  •  Az iskola a műszaki probléma által nem érintett épületrészeiben, és az iskola területén kihelyezett konténertermekben megoldható az összes osztály elhelyezése.
  • A tanítás holnap, 2020. február 25-én  az épületen belüli költözés után folytatódhat.
  • 2 darab átmeneti, 50 négyzetméteres konténertanterem kerül kihelyezésre, melyek az iskola udvarán lesznek heteken belül.
  •  A Városvezetés kérésére a Városgondnokság a költözés, átrendezés során minden szükséges segítséget megad az iskolának.
  • A munkálatok legkésőbb az őszi tanévkezdésre elkészülnek.
  • A Városvezetés minden további, így anyagi támogatást is megad az intézményt fenntartó Tankerületnek.

Természetesen ez a helyzet kényelmetlenséget fog okozni tanárnak, diáknak és szülőnek egyaránt, ugyanakkor a gyermekek és a tanárok biztonságánál semmilyen kényelmi szempontot nem helyezhet és nem is fog előrébb helyezni a Városvezetés és a Tankerület. Az átmeneti időszak megkönnyítéséhez rendelkezésre áll a város minden elérhető erőforrása, az iskola, a tankerület és a város vezetése is nyomatékkal kér mindenkit, érintettet vagy érdeklődőt egyaránt, hogy tartózkodjon a megalapozatlan hírek terjesztésétől!  Az ügyben kérdéseikkel fordulhatnak a Tankerülethez: szekesfehervar@kk.gov.hu, vagy az iskola igazgatóságához: iskola@kossuth-szfv.sulinet.hu

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Közép-dunántúli
Regionális Minőségi díj
2008