Május 9-én tartották Az Országos LÜK Bajnokság Területi Fordulóját. A versenyen a 2-4. évfolyamos tanulók vehetnek részt. Aki ebbe a fordulóba bekerül, már dobogós helyen végzett az osztály, az iskolai és a kistérségi fordulóban is. A területi forduló helyezettjei pedig részt vesznek az országos döntőben, amelyet Budapesten az Állatkertben tartanak. Így a versenyzés mellett egy kellemes családi program is várja  majd őket. Idén a Kossuth iskola minden alsós évfolyama képviselteti magát az országos döntőben, hiszen diákjaink sok dobogós helyezést szereztek a területi fordulóban. Lássuk hát, kik is ők:
2. évfolyamról 2. helyen végzett Héberger Botond 2.a, felkészítője Kálmán Angéla.
3. évfolyamról 1. helyen végzett Nemes Soma 3.c, felkészítője Kovács Orsolya, 2. helyen végzett Porkoláb Barnabás 3.a, felkészítői Lakatos Zsuzsanna és Gulyás Éva.
4. évfolyamról 2. helyen végzett Fehérvölgyi Lőrinc 4. c, felkészítői Gellárné Nagy Ilona és Dobos Beatrix.
Továbbá sikeresen szerepelt a fordulóban Horváth Lili 2.b és Horváth Viktor 4.b osztályos tanuló is. Felkészítőik Kovács Natália, Érsekné Horváth Csilla és Dobos Beatrix. 
 
Gratulálunk a versenyzőknek, köszönjük a felkészítő tanítók munkáját. Külön is köszönjük Kálmán Angélának az összes versenyző felkészítésében és a verseny szervezésében végzett munkáját.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Közép-dunántúli
Regionális Minőségi díj
2008