Március 22. A víz világnapja

ÖKO iskolánkban ezen a héten minden a vízről szólt. A tanórákon is megjelentek a „vizes” témák mesékben, dalokban, játékos feladatokban.

Hétfőn előadást hallhattunk Mayer Zsolttól a vízről, a tiszta ivóvíz szerepéről, fontosságáról, előállításának lehetőségeiről, majd a gyerekek ki is próbálhatták a membrános vízszűrést.

Kedden elrejtett palackpostákat keresett minden alsós kisdiák, hiszen stílusosan ezekben kapták meg az osztályok a vízről szóló fejtörőket, találós kérdéseket, rejtvényeket, melyeket nagy lelkesedéssel fejtettek meg a nap folyamán.

Szerda reggel tiszta vízzel „koccintott” az egész alsó tagozat, majd meghallgattuk az idei év „vizes” meséjét a kis kolibriről és az összefogás erejéről. Délelőtt vidám „vizes” mozgásos játékokban és egy élőképben vehettek részt a gyerekek. A 6-7. osztályosoknak Váminé Hegyi Angéla tartott látványos, „vizes” kísérletekből bemutatót. Majd a diákok is végezhettek izgalmas kísérleteket.

Csütörtök reggel pedig minden osztály átvehette Vízőrző oklevelét, hiszen mindenki aktívan részt vett a feladatokban, játékokban.

Nagyszerűen éreztük magunkat, és hasznos ismeretekkel, kellemes élményekkel gazdagodtunk. Reméljük, még jobban odafigyel ezután mindenki, hogy megőrizzük e nélkülözhetetlen kincsünket.

Köszönjük a szervezést és a lebonyolítást Kovács Orsolyának, Lakatos Zsuzsának, Takács Kingának, Mayer Ildikónak, Váminé Hegyi Angélának és Arany Csabának.