Rendhagyó volt az idei kossuthos karácsony.  Bár az aulában nem ünnepelhettünk együtt a gyönyörű karácsonyfánk körül, az osztálytermekben a digitális táblákon, kivetítőkön keresztül mégis mindenki részese lehetett a karácsonyi műsornak és Márti néni ünnepköszöntő szavainak, melyekből érdemes idézni néhány szívmelengető gondolatot:

„… Csak hinni kell a szív erejében, csak hinni kell a jóság erejében, és bízni abban, hogy minden ember a jót akarja, a jóra törekszik. … Mert jónak lenni igazán boldogító érzés. …

… jóságotoknak köszönhetően 172 szépen becsomagolt cipősdoboz érkezett hozzánk. Nagy örömet szereztetek ezzel a rászoruló gyermekeknek. …

…nekünk is vannak jótevőink. A Papp családtól sokatok örömére egy biliárd- és egy csocsóasztalt kaptunk ajándékba, a Jábor családtól pedig az aulában található zongorát. … Hatalmas fenyőfánk, amely ünnepi pompában díszeleg az aulában, a Horváth családtól érkezett. A rajta látható gyönyörű, hófehér kerámiadíszeket az öreghegyi  Anna nénitől kaptuk. A Fa család pedig Fa Nándor könyvével lepte meg tantestületünk minden tagját. … És ne feledkezzünk meg Laci bácsi hóembereiről sem, hisz nap mint nap vidáman fogadnak minket. Igazán szívmelengető ajándékkal lepett meg bennünket. …”

Hálás szívvel köszönjük mindezt.

Köszönjük  kórusaink és a 2. osztályos versmondók ünnepi karácsonyi műsorát, a felkészítő pedagógusok, Melinda néni, Nóra néni, Ica néni, Adrien néni és Ildikó néni munkáját, Csaba bácsinak az informatikai háttér biztosítását, Anikó néninek és diákjainak a karácsonyfa és az aula feldíszítését, Gyuri bácsinak a hangmérnöki és operatőri munkát, Nándi bácsinak a gitárkíséretet, Babi néninek az adventi mesesarkot.

Mindannyian szívből jövő szeretettel fáradoztak azon, hogy a kossuthos diákoknak, pedagógusoknak idén is csodaszép legyen az advent, a karácsony.

Köszönjük.

Kívánunk mindenkinek békés, szeretetteli karácsonyt és boldog, örömökben gazdag új esztendőt.

A Kossuth iskola pedagógusai és munkatársai