Fűben-fában orvosság

 

?FŰBEN, FÁBAN ORVOSSÁG?

2009/2010-es tanév

A Fejér Megye Közoktatásáért Közalapítvány kuratóriuma pályázatot írt ki a megyében működő általános és középiskolák részére a tanórán kívüli szabadidős tevékenység támogatása témakörében.

Iskolánk ?Fűben, fában orvosság? címmel sikerrel pályázott, így a 2009/2010-es tanévre eltervezett program megvalósítására 200 000 Ft-ot nyertünk.

Célunk, hogy tanítványainkat megismertessük a gyógynövényekkel, azok hasznosításával, a teakészítés lépéseivel és a hozzá kapcsolódó illemszabályok alkalmazásával.

 

A ?Fűben, fában orvosság? című projekt első állomásaként az alsó tagozatos tanulók játékos foglakozáson vehettek részt a múlt héten.

Minden nap más-más évfolyam látogatott el a könyvtárba, ahol a Kamillatündérek kedves meséje után változatos feladatok ? rejtvények, puzzle, nyelvi játékok, illatfelismerő játék ? során bizonyíthatták tájékozottságukat a gyógynövények világában.

Az osztályok rövid bemutatóval is készültek erre az alkalomra, melyben társaikkal is alaposabban megismertethettek egy-egy gyógynövényt.

?Fűben, fában orvosság? című projektünk megvalósítása újabb állomásához érkezett.

A vakáció idején gyűjtött gyógy- és fűszernövényekből minden alsós osztály elkészítette plakátjait. Az igényes munkákat iskolánk aulájában kiállítottuk, s további ismeretszerzés céljából tanulmányozhatjuk. A programsorozatot a téli szünet után a Fekete Sas Patikamúzeum interaktív foglalkozásaival folytatjuk.

A ?Fűben, fában orvosság? című projektünk záró rendezvényeként 2010. április 15-én teadélutánt tartottunk az alsó tagozatos diákoknak és szüleiknek.
A résztvevők számos program között válogathattak:

 

  • Tea és teasütemény kóstolás,
  • teatasak-origami,
  • filmvetítés a teáról,
  • tea-teszt és tea-keresztrejtvény megoldása,
  • plakát rajzolás,
  • teáskészletek és teázási kellékek kiállítása,
  • különleges teák  vására,
  • az osztályok által készített teakönyvek kiállítása.

 

Ezúton is köszönjük a lelkes szülők támogatását (és persze a sok finom teasüteményt).