2011.11.11-én rendezték az ARAK AKTÍV versenysorozat városi döntőjét a Bregyó Közi Regionális Atlétikai Központban. Az őszi fordulóban 2557 tanuló versenyzett,  évfolyamonként a város legjobb 12-12 tanulója jutott be a döntőbe, ahol izgalmas hangulatban versenyzett a város 15 általános iskolájának 175 tanulója (3-6. osztály). Lelkes szüleik és tanáraik buzdították őket a minél jobb eredmény elérésére. 
Két versenyszámban, futásban és ugrásban mérték össze tudásukat évfolyamonként az iskolák legjobbjai,  amely verseny végén az első három helyezett versenyzők érem díjazásban részesültek.
Az egyes versenyszámok között megismerkedhettek a gyerekek az atlétika egyéb versenyszámaival és eszközeivel, illetve találkozhattak személyesen a sportág sztárjaival is.
 
Iskolánkat 24 tanuló képviselte a döntőben:
3.b: Czigány Zétény, 3.c: Beke Lara, Hemissi Lina, Molnár Vince, Pétervári Anna Mara, Simon Hedvig, 4.a: Horváth Zsófia, Pócza-Nagy Diána, Serfőző Áron József, 4.b: Horváth Réka, 4.c: Barnóczki Csenge, Héberger Péter Huba, Török Olívia, 5.a: Hemissi Szelim, Mészöly Liliána, Takács áron Márk, 5.b: Gordos Áron, Kolonics Kamilla, Molnár Kira, Tóth Olívia, 6.a: Gelányi Gréta, Szücs Zsófia, 6.b: Szkok Tünde, Tóth Péter
 
Több ügyes  diákunk is eredményesen szerepelt a döntőben és az első három hely valamelyikén végeztek:
 
Hemissi Lina 3.c : 2. helyezett (futás)
Molnár Vince 3.c: 3.helyezett (futás)
Héberger Péter 4.c : 2.helyezett (ugrás)
Tóth Olívia 5.b : 1.helyezett (futás)
                          1.helyezett (ugrás)
Gordos Áron 5.b: 3.helyezett (futás)
Szücs Zsófia 6.a: 2.helyezett (futás)
                            2. helyezett (ugrás)
 
Az egyéni díjak átadása után tovább örülhettünk, hiszen iskolánk elhozta a leggyorsabb osztálynak járó kupát az alsó (3.c) és felső (5.b) tagozaton egyaránt,  illetve a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola nyerte el a város leggyorsabb iskolája díjat és az ezzel járó kupát, megelőzve a város  többi általános iskoláját.
Szívből gratulálunk a helyezést elért tanulóknak illetve mindenkinek, aki ezen a délutánon versenyzett és öregbítette iskolánk hírnevét. Köszönjük a felkészítő tanítók és testnevelő tanárok munkáját.