2020-ban immár huszonötödik alkalommal készülünk a Víz Világnapjára, melyet minden évben március 22-én ünneplünk.
Ennek középpontjában áll a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Fejérvíz Zrt. által megrendezett rajz-, irodalmi- és fotópályázat, melyet több társszervezettel együtt hirdet meg a Fejér megyei általános iskolák tanulói számára.

A Víz Világnapja mottója, fő üzenete az idei évben: „Víz és klímaváltozás!”

Iskolánk 2.b osztályos tanulója, Pus Viktória külön dicsérő oklevelet nyert a Rajzpályázat általános, alsó tagozatos iskolák kategóriában. Felkészítő tanára Deák Zsuzsanna Zita volt: „Mikor említettem Vikinek a rajzpályázat ötletét, nagy örömmel azonnal igent mondott rá. Nem is kellett sokat gondolkodnia, sajátos ötlete támadt. Önmagát vízen egy csónakban, egy szűrővel a kézben ábrázolta, amivel a szennyezett vizet, megtisztítja tiszta vízzé. Ezzel azt közvetítve, hogy mi emberek tehetünk a vízszennyezés ellen. Öröm volt számomra alkotási és technikai tanácsokkal végig segíteni a munkafolyamaton, a nagyon érdeklődő és tehetséges tanítványomat.”

A rajz és fotópályázatra beküldött rajzokból a díjkiosztó ünnepséget és a kiállítást nem tudták megrendezni a szervezők a kialakult válsághelyzetre való tekintettel. Azonban ezeket szeretnék megrendezni egy későbbi időpontban.

Deák Zsuzsanna